Hasznos tudnivalók, fuvarozási feltételek

VEZETÉSI IDŐ
Napi vezetési idő: napi 9 óra, amely hetente két alkalommal 10 órára növelhető. Megszakítás nélkül 4,5 óra.
Átlagos heti vezetési idő: hetente maximum 56 óra, 6 alkalom során. Két egymást követő hét során maximum 90 óra

PIHENŐIDŐ
A pihenőidő járműben való eltöltése csak álló helyzetben szabályos és csak abban az esetben lehetséges, ha a gépkocsivezető részére e célra kialakított pihenőhely (hálófülke) áll rendelkezésre. Pihenőidő megszakítása csak meghatározott körülmények között lehetséges: vasúti kocsira vagy kompra való felszállás esetén.
Kötelező napi pihenőidő:
• A vezetés megszakítása 4,5 óránként 45 percre kötelező. Ez minimum 15 perces szakaszokra bontható fel
• 1 óránál rövidebb idő nem számít pihenőidőnek
• 1 gépkocsivezető esetében 11 óra pihenőidő kötelező megszakítás nélkül. Ez az időtartam hetente 3 alkalommal – a következő hétvégi pótlás mellett – 9 órára csökkenthető
• 2 gépkocsivezető esetén 8 óra pihenőidő kötelező megszakítás nélkül 30órás időszakonként
• Ha a pihenőidőt 2 vagy 3 szakaszban töltik le, akkor összesen 12 óra kötelező, ebből 8 óra egybefüggő kell hogy legyen
A heti pihenőidő megszakítás nélkül 45 óra. Ha a gépkocsivezető a lakóhelyén vagy a telephelyen veszi ki a pihenőidőt, akkor megszakítás nélkül 36 óra is elegendő.

FUVAROZÁSI FELTÉTELEK
A megrendelés kizárólag írásban (levél, e-mail) történhet, melyet visszaigazolásunkkal elfogadottnak tekintünk és szolgáltatási kötelezettséget vállalunk.
A minimum díj 4 óra díjtétele. Egy- vagy többnapos út esetén napi 250 kilométer díja kerül kiszámlázásra abban az esetben is, ha az nincs felhasználva.
Lemondás: belföldön a kiállás dátumát megelőzően 48 órával, külföldi út esetében az indulás előtti 5. napig kötbérmentes. A megadott határidőkön túli lemondás esetén az adott jármű minimum díja kerül kiszámlázásra, valamint a fuvarvállaló esetlegesen addig felmerült költségei (pl. előre megvásárolt autópálya matrica, kompjegy, stb.).

 

Elérhetõségek
Dániel Dóra:+36 30 584 5676
Csányi Krisztián:+3630 986 8372
E-mail:abusz@abusz.hu